4 steg for å gjøre kosthold enkelt

«Noe så grunnleggende som kosthold skal ikke være komplisert.» Dette er en setning du vil høre om og om igjen etterhvert som du blir kjent med Monolitten CrossFit. Folk over hele verden trenger å spise daglig – og mer enn én gang, så det bør være så enkelt som mulig. Vi skjønner at med så mange trend-dietter, kosttilskudd og hurtigreparasjoner, så kan det være overveldende å vite hva du bør gjøre. I tillegg har du internett-søk som gir over 3 millioner resultater om kosthold. Det kan få deg å lure – hva er riktig? Hva er best for meg? Hva spiser jeg? Hvor ofte trenger jeg å spise? Bør jeg faste? Trenger jeg en “cleanse”?

Hvis du vurderer noe som oppfattes som en rask løsning eller en plan som ber deg om å eliminere hele matvaregrupper, så bør du sannsynligvis ikke gjøre det, med mindre det er foreskrevet av legen din. Det kan være vanskelig å huske på at du ikke opparbeidet de dårlige vanene dine over natten og at de heller ikke blir fikset over natten. Det tar tid å bygge nye vaner og gjøre fremskritt, spesielt når du prøver å redusere fett eller overvinne de dårlige matvalgene dine. Prøv å ikke overkompliser ting!

Hold det enkelt ved å følge disse fire trinnene:

  1. Spis balanserte måltider fem ganger per dag ( inkluderer 2 snacks). Skriv ned hva du spiser for å sikre at måltidene er balansert. Vi anbefaler å bruke MyFitnessPal for matlogging. 
  2. Drikk mye vann (2L) og hold andre drikkevarer til et minimum.
  3. Få hjelp fra en kostholdsveileder eller venn for å holde deg ansvarlig for dine egne mål (les mer om våre kostholdstjenester her).
  4. Ta Omega 3 hver dag. Kroppen er avhengig av disse fettsyrene til viktige funksjoner i kroppen. 

Det er klart det er mange andre ting du kan gjøre for å støtte kostholdet ditt, for eksempel å trene minst tre dager i uken, sove minst 7 timer og finne måter å redusere stress på. Når det gjelder å spise, ikke kast bort tiden på å overbevise deg selv om at det er vanskelig eller at du ikke kan gjøre det. Hold tallerkenen din “ren” (fylt med naturlig mat) og tankesettet ditt enkelt. Å spise er bare noe som er nødvendig å gjøre daglig, og det kan gjøres i fire enkle trinn.

Lykke til!

Coach Benedikte

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out