Fire gode grunner til at yoga er bra for deg som trener CrossFit  

Har du lurt på hvorfor du skal møte opp på yogatimene på boksen? Kanskje det ikke høres ut som noe for deg? Her er fire gode grunner til hvorfor du skal gi det en sjanse: 

1. Bedre mobilitet

Forskning viser at jevnlig utførelse av yoga forbedrer mobiliteten. Mobilitet i for eksempel anklene er ofte undervurdert, men ekstremt viktig i øvelser som knebøy. Mange av poseringene i yoga vil også forbedre mobiliteten din i hofter og skuldre. Økt mobilitet vil ikke bare forbedre bevegelsene dine i ulike øvelser, men kan også forebygge skader. 

2. Bedre balanse

Mange poseringer i Yoga vil utfordre balansen din. Ulike øvelser som innebærer å stå på henda eller ha en vekt over hodet (som for eksempel utfall med en kettlebell over hodet) krever ikke bare styrke, men også god balanse. 

3. Lære pusteteknikker

Pusting er en viktig del av yoga. Mer yoga i hverdagen vil lære deg å få kontroll på pustingen din. Riktige pusteteknikker vil forbedre blant annet olympiske løft. 

4. Redusert stress og mer energi

I yoga fokuserer man ofte på å redusere anspentheten i kroppen. Man bevisstgjør ulike punkter man anspenner når man konsentrerer seg eller blir stresset. Ved å bli mer bevisst på dette kan du også ta mer kontroll over det i hverdagen, men også når du trener CrossFit. Har du noen gang opplevd at du har blitt stressa i en AMRAP for å rekke så mange runder som mulig? Kanskje Yoga kan hjelpe deg til å ikke bli like stressa neste gang!

Tips: Yoga kan gjøres selvfølgelig utføres hjemme eller på egen hånd etter en WOD. Det som er fint med å gjøre det sammen med en instruktør er at instruktøren kan hjelpe deg slik at du får litt ekstra utbytte av yogaen. Det blir det samme som å trene CrossFit hjemme fremfor å trene på boksen. 

 

Skrevet av Marte Skoglund

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out