Hvorfor skal man velge personlig trening?

«Det er samme utfordringen i skolen som på gruppetrening i CrossFit. På et eller annet tidspunkt må man ned på individnivå for at hvert enkelt medlem skal utvikles. På gruppetrening får man generelle tips som ikke alltid funker for alle.» Per Matsson, CrossFit 162 West. 

Kan man gjøre CrossFit med personlig trening?

Mange forbinder CrossFit med gruppetrening, men i det siste har personlig trening innenfor CrossFit blitt svært populært. Årsaken til dette er at en personlig trener har mulighet til å hjelpe deg som medlem i mye større grad enn hva en coach har mulighet til på gruppetrening. Vi er alle forskjellige både når det gjelder utfordringer, skadehistorikk, målsetting og motivasjon.

Er CrossFit helt nytt for deg vil mest sannsynlig mange av treningsøvelsene også være det. En personlig trener vil hjelpe deg med den tekniske utførelsen av de forskjellige øvelsene, og se hvilke eventuelle utfordringer du har i disse. Stive muskler er et vanlig problem og er et eksempel på et element som kan gjøre enkelte øvelser mer utfordrende enn andre. En personlig trener kan hjelpe deg med å avdekke stivheten og deretter sette opp et program som gjør deg mykere på disse områdene. 

Sammen med treneren din kan du kartlegge hvilke skader du har, og hvilke bevegelser du sliter med å utføre i hverdagen. Sammen kan dere bli enige om hvilke øvelser som kan skaleres eller byttes ut. Det er for å unngå smerte og større skade under treningen. Han eller hun kan også hjelpe deg med å trene opp ulike skader du måtte ha. 

Sett mål og lag en plan

En personlig trener kan også hjelpe deg med å sette mål med treningen, og lage en plan for å gjennomføre disse målene. Han eller hun har kunnskap som gjør at de vet hva som skal til for at du skal nå dine mål med treningen. Eksempler på mål kan være å få løfte tyngre i knebøy, få til en bar muscle up eller å løpe et maraton. Å sette seg mål kan være en veldig fin måte å holde motivasjonen oppe. 

Trenger du å få inn en god rutine på trening kan en personlig trener hjelpe deg med dette. Det kan være vanskelig nok å komme i gang med treningen, men det kan være vel så vanskelig å få treningen inn i en travel hverdag. Det hjelper å ha en avtale å forholde seg til og en person som venter deg. Han eller hun kan også være en fin samtalepartner, og få hjelp med det som kan påvirke motivasjonen. 

Hør mer om personlig trening i vår podkast EKTE her.

Hvis du vil vite mer om personlig trening på Monolitten, trykk her.

Skrevet av Marte Skoglund

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out