Tren din IKKE-muskel

Vi snakker masse om å bygge sunne vaner som å forberede mat, drikke vann, sette av tid til trening, legge oss tidlig nok til at vi får minst 7 timer søvn, og om å gjøre disse til en del av våre daglige rutiner.  

Mange av oss kan holde oss til disse sunne vanene på kort sikt, og når fremgangen begynner å bremse, blir det vanskelig å feire de mikroendringene som oppstår når vi begynner å nærme oss oppnåelse av langsiktige mål. Mikroenderinger er ting som å feire at vi har gått opp 0.5kg i muskelmasse, eller at vi har gått ned 0.5% i kroppsfett. Dette er fortsatt fantastiske prestasjoner!

Men når fremgangen begynner å bremse, mister vi noen ganger motivasjon i tankene våre, og vi merker at vi begynner å dras inn i mer usunne vaner som å legge inn flere desserter, hoppe over en treningsøkt, eller velge å ikke forberede måltider for den kommende uka.

Det er da det er mer viktig enn noen gang å trene din IKKE-muskel. Denne IKKE-muskelen er en av de mektigste muskelgruppene i kroppen din. Det er ditt tankesett. Når du jobber hardt for å lage rutiner rundt kosthold, og gjør ting som måltidsforberedelse og naturlig mat til del av ditt fundament, så er det viktig å utfordre tankesettet ditt for å holde deg fokusert på det ultimate målet om langsiktig helse.

Når vi gjør et poeng ut av å si NEI til ting som vil holde oss on track på veien mot målet, og nyter ting som en dessert i ny og ned i moderasjon, det er da vi vinner. Etterhvert som vi opparbeider mer mental tøffhet, så vil vi nå våre langsiktige mål, opprettholde fremgangen vår, og fortsatt ha nedsatt fare for kroniske sykdommer som diabetes type 2 etterhvert som vi blir eldre.

Så, hvilke øvelser kan du gjøre for å styrke din IKKE-muskel? Her er tre idéer:

  1. Endre ordbruken din: Øv på å bruke mer styrkende setninger som “jeg spiser ikke”, i stedet for “jeg kan ikke spise”, for å forbedre oddsen for at du gjør sunnere matvalg.
  2. Utfordre deg selv på å stå opp for deg selv. Hvis noen byr deg på noe som du vet ikke er sunt, så er det helt greit å takke nei. Det helt greit å stå opp for deg selv for å være ansvarlig for dine egne mål, og på en takknemlig måte si “ellers takk”.
  3. Gå inn i en situasjon med en plan. Det kan være å ta med deg en sunn snack som for eksempel oppkuttede grønnsaker til en sammenkomst, eller å se på menyen før du skal ut å spise. Ha en plan slik at du holder deg on track på veien mot målene dine. Da er hjernen din klar for å si nei til fristelser og til å ta gode avgjørelser.

Vær på et oppdrag som handler om å skape den sunneste versjonen av deg selv. Gjør det til et oppdrag for deg selv å gjøre noe sunt hver dag. Tilegn deg et motto om å «bare møt opp og gjør gode valg» og gjør det til en del av hvem du er. Jo mer du øver, jo mer blir dette en rutine som vil føles uanstrengende over tid.

Tren din IKKE-muskel og FØL DEG BRA!

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out