Granola er digg – denne granolaen er kongen av digg! Det er så enkelt å lage sin egen granol,a og man kan putte oppi alle de tingene man selv syntes er godt! I tillegg kan man sløyfe alt det drittet som man ofte finner i granola fra butikken.
Ingredienser:
250 gr havregryn
50 gr solsikkekjerner
50 gr sesamfrø
50 gr mandler
50 gr hasselnøtt
50 gr valnøtt
Litt Ceylon kanel, kardemomme og Madagaskar vaniljepulver og bittelitt salt.
20 gr sukrin gold (Kan sløyfes)
1 dl eplejuice
1 ss smør/rapsolje
1ss honning
100 g Kokosflak
100 g Tranebær
Eller annet digg som du liker som gojibær og aprikos
Oppskriften gir 14 serveringer á:
Kcals: 278
Fett: 17,9 g
Karbohydrater: 21,6 g
Protein: 5,8 g
Blokker: K-2,5 : P-1 : F-6
Fremgangsmåte:
1. Bland alt det tørre. Kok opp eplejuice, smøret/rapsolje og honningen.
2. Kna væsken godt inn i der tørre.
3. Fordeles utover et stekebrett med bakepapir.
3. Stekes på 150 grader i ca 1 time.
5. Hvert kvarter må du røre i blandingen.
6. Avkjøles og bland inn rosiner, tranebær, kokos etc.