Bitt av CrossFit-basillen

Fra nysgjerrighet til virkelighet

1. januar 2021 tok Frank Lorck Barkenes (42) kontakt med Monolitten CrossFit. Datoen var helt tilfeldig, for da hadde Frank ønsket å teste ut CrossFit i flere år. Hele livet har alt fra håndball til ishockey vært på timeplanen. Selv beskriver han det som å delta på alt som var gøy. 

– Styrketrening og mobilitet har stort sett vært noe jeg har hoppet over. I voksen alder begynte jeg med styrketrening på etFrank treningssenter, og merket fremgang der. Når ekskona begynte med CrossFit tenkte jeg at det kunne være noe for meg, forteller Frank. 

Det som stoppet han var redselen for skadeomfanget og at det virket litt for tøft på kroppen. Da barna hans testet CrossFit i en periode fikk Frank et inntrykk av at det kun var for topptrente mennesker. 

– Jeg må innrømme at jeg synes det var litt flåsete når jeg så folk som lå rett ut i bar overkropp. Det virket veldig «hardcore». Samtidig var det et eller annet med det som også virket veldig gøy. 

En trygg start

Så bestemte Frank seg. Han trosset frykten for at nivået skulle være for høyt, og kom i gang med treningen på Monolitten. På grunn av koronarestriksjoner var gruppetreninger kun tilgjengelig på Zoom, noe som gjorte at han trente sammen med en personlig trener i et par måneder. 

Frank opplevde at PT-innledningen var et naturlig ledd i prosessen. Der fikk han tett oppfølging og lærte mye om teknikk i øvelsene. Etter hvert foregikk PT-timene ved siden av gruppetimene. Det gjorde at Frank fikk et annet syn på treningen. 

– Når jeg fikk se gruppetimene skjønte jeg at det var så tilrettelagt for hvem som helst. Jeg ble positivt overrasket over spekteret med folk som trener på Monolitten. Alle finner noen de kjenner seg igjen i, sier Frank. 

I dag har Frank blitt betydelig sterkere. I 2021 hadde han hundre treningsdager på Monolitten. Nå velger han borte mange andre idretter han synes er gøy for å få plass til mer CrossFit i hverdagen. 

– Jeg digger å kjøre økter med høy intensitet kombinert med styrke. Før pleide jeg å si at jeg heller ville løpe et maraton enn å trene styrke, men slik er det ikke lenger. Nå har jeg blitt mye sterkere, og jeg liker å tro at kiloene har flyttet seg litt på kroppen, sier han og ler.  

Har miljøet hatt noe å si for at du har trivdes så godt på Monolitten? 

– Ja, jeg digger virkelig miljøet her. Til daglig jobber jeg som IT direktør i 1881, og som leder vet jeg hvor viktig kultur er. Man blir veldig godt tatt imot her og den «hei» kulturen på Monolitten er veldig smittende. Jeg føler at jeg har fått mange nye venner. Det som er så gøy er at jeg kan møte opp fire ganger i uka og trene med fire forskjellige grupper mennesker og det er like gøy hver gang. 

Skrevet av Marte Skoglund

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out