Mari Elise (43) ble overrasket når hun startet med CrossFit  – Jeg hadde ikke forventet det 

Mari Elise Tafjord (43) trodde det skulle bli skummelt å begynne med CrossFit etter mange år på vanlig treningssenter. Miljøet på boksen overrasket henne.  

Hun har vært i aktivitet hele livet, og i nesten tretti år var håndball på ukeplanen. På grunn av koronapandemien fikk hun plutselig et år helt uten trening. Da kjente hun at noe måtte gjøres. 

– Jeg var veldig nysgjerrig på CrossFit og hadde testet ut litt ulike gruppetimer på treningssenter som hadde det samme opplegget. Jeg merket at jeg likte den treningsmetoden veldig godt. 

I mai 2021 så hun en Facebook annonse som fikk henne til å ta kontakt med Monolitten CrossFit. I forkant hadde hun forventet at medlemmene skulle være topptrente og at hun selv skulle ligge langt bak. 

Det tok ikke lang tid før Mari Elise skjønte at det også fantes medlemmer på samme nivå som henne. Det opplevde hun som veldig betryggende. 

– Jeg er venn med ei på Facebook som er veldig god i CrossFit og som har holdt på med det lenge. Det gjorde at jeg tenkte at alle kan gå på henda og løfte kjempetungt, sier hun med et smil. 

Merket stor forskjell fra andre treningssenter

Samtidig som Mari Elise spilte håndball var hun også mye på gruppetimer på treningssenter. Der var hun med på mye forskjellig som blant annet sirkeltrening, yoga og pilates. Hun merker stor forskjell på den type trening og trening på Monolitten. 

– På Monolitten har man på en måte med seg en personlig trener gjennom hele økten. Man har hele tiden noen som veileder til rett teknikk på de forskjellige øvelsene. Selv om man er mange på en gruppetime er coachene veldig flinke til å se og hjelpe alle. Det synes jeg man manglet litt på det andre treningssenteret. 

Videre forteller hun at det var vanskelig å trene med tunge vekter på det andre treningssenteret, fordi det ikke var nok utstyr til alle. Det gjorde at hun ikke fikk like mye fremgang. 

– Noen ganger tok jeg for eksempel tjue kilo i markløft, noe som er en veldig lett vekt for meg. Derfor var det veldig gøy å få komme til Monolitten og få testet å løfte tyngre, forteller Mari Elise. 

Overrasket over samholdet

I begynnelsen hadde Mari Elise timer hos en personlig trener som en introduksjon til CrossFit. Det synes hun var en veldig god start både forstå hva CrossFit er, men også for det sosiale. 

– Man får en god relasjon til en coach som også leder gruppetimene. Det var veldig deilig for da følte jeg at jeg kunne stille henne spørsmål som jeg lurte på underveis, uten å føle meg dum. 

Det som overrasket henne aller mest var samholdet til medlemmene på Monolitten. Fra dag en følte hun seg velkommen. 

– Jeg hadde ikke forventet at alle skulle være så hyggelige. Helt fra begynnelsen hilste alle og kunne navnet mitt. Det synes jeg var veldig positivt og skjønner nå hvor mye det har å si for motivasjonen til å komme på trening. 

Har det mye bedre

I dag har Mari Elise blitt sterkere og hun merker mer overskudd både i jobben som markedssjef og i hverdagen ellers. Å få treningsgleden og inspirasjon tilbake var godt både for det fysiske og det mentale. 

– Jeg har det bedre og føler meg så vel. Det er så godt å føle seg sterkere og ikke ha vondt noe sted. I det siste har jeg sittet mye på hjemmekontor, og jeg merker at mange andre på min alder har vondt i ryggen eller lignende på grunn av det. Jeg merker ingenting, sier hun lattermildt. 

Målet hennes fremover er å holde kroppen frisk og fungerende langt ut i pensjonsalder. 

Blogg

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out