De fem helsefaktorene: relasjoner

De fem helsefaktorene

Vi har fem områder som er verdt å se på for å lage en plan for å oppnå den beste versjonen av oss selv.

La oss få en oversikt over hvordan vi ligger an i hver kategori, definere hva vi har kontroll over når det kommer til å endre noe, og til slutt lage en plan of attack! Å bryte dårlige vaner og samtidig starte med noe nye (og sunnere) handler om å ta små skritt om gangen. Også handler det om brutal ærlighet ovenfor oss selv om hvordan vi saboterer oss selv.

De fem faktorene er:

  1. Søvn
  2. Kosthold
  3. Trening
  4. Relasjoner
  5. Tankesett

Idag er det relasjoner det skal handle om. Fikk du med deg artiklene om søvn, kosthold og trening? Hvis ikke anbefaler vi å ta en titt på disse også.

RELASJONER

Skap sunne relasjoner med andre

Vi mennesker er sosiale skapninger. Uansett hvor selvstendig eller innadvendt du er, så trenger du menneskelig interaksjon. Dette betyr ikke bare at du har folk rundt deg som du bruker tid sammen med – det betyr at de folka du bruker tid med gjør at du føler deg sett, hørt og støttet.

  1. Har du minst én person i livet ditt som du føler at støtter deg? Dette er en person du kan snakke med hvis du har det tøft, som oppfordrer deg til å ta fornuftige risikoer og til å prøve nye ting.

Hvis ja, det er supert! Hva gjør du for å holde denne relasjonen ved like?

Hvis nei, her er noen måter du kan prøve å endre det på.

Av natur så omgir vi oss med mennesker som gjenspeiler våre livsstilsvalg. Dette kan være vanskelig når vi bestemmer oss for å jobbe for å være sunnere, ettersom menneskene i vår nåværende krets ikke alltid deler de samme ønskene eller verdiene.

Spør deg selv om de menneskene du bruker tid med har de samme interessene eller ønskene som deg. Hvis svaret er nei – hvor finner du mennesker som har det? Du må jobbe med å finne et felleskap. For meg og mange andre som driver med CrossFit, så har vi funnet disse relasjonene på CrossFit-gymmene våre. For andre kan det være i et skianlegg eller blant grupper med en felles hobby.

Skriv ned tre idéer til plasser hvor du kan finne og utvikle relasjoner med likesinnede mennesker:

1)
2)
3)

Nå som har du har tenkt gjennom og skrevet ned dette, hva må du gjøre for å få det til?

Vurder å sette et daglig og/eller ukentlig mål for relasjonsbygging. Det kan være så enkelt som å legge vekk telefonen mens du spiser et måltid sammen med et annet menneske. Skriv ned det daglige og/eller ukentlige målet.

Følg med neste uke – da skal vi se på den siste av de fem helsefaktorene; tankesett. 

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out