Er sunne vaner nok?

Måltidsplaner, kosttilskudd, fettforbrennende treningsprogrammer, cleanses, makrotracking, keto-diett og andre kostholdsregimer – hvor bør du starte hvis du ønsker å gå ned i vekt?

Sannheten er: kostholdsverden kan være veldig forvirrende og det finnes mange for-bra-til-å-være-sant-lovnader og løgner der ute. Det er ikke rart at så mange syntes at det er vanskelig å gå ned i vekt.

Men vi har gode nyheter: enkle, sunne vaner kan hjelpe deg i riktig retning mot målene dine.

Det er faktisk sånn at du kan ta enkle steg allerede i dag og da er du på riktig vei. Vi skal gi deg et par ting du kan gjøre akkurat nå hvis du vil gå ned i vekt. Hvis du syntes det virker «for lett», husk at enkle vaner er bærekraftige vanner, og bærekraftige vaner produserer langsiktig progresjon.

Vane nummer 1: Beveg deg

Du er sikkert kjent med alle treningsprogrammene du ser på TV eller i sosiale medier. Men du trenger ikke å gjøre det komplisert hvis målet er å komme i gang. Bare beveg deg. Og hvis du allerede er i fysisk aktivitet hver dag, øk mengden litt. Bevegelse hjelper deg med å bruke kalorier og får i gang forbrenningen.

Denne aktiviteten kan være å trene og vi anbefaler at du etterhvert gjør økter som er designet spesifikt mot å hjelpe deg å nå målene dine. Men i starten er det viktigste å bare legge fysisk aktivitet inn i dagen din. Generell aktivitet vil produsere resultater.

Her er noen idéer:

  • Gå en kort tur to ganger om dagen
  • Bruk tid på hagearbeid eller gå løs på et prosjekt som krever bevegelse
  • Lek eller spill ball med barn eller barnebarn
  • Ta med deg en ball eller frisbee og dra til en park
  • Kom deg på en sykkel, snør på deg skia eller ta en tur i en kano eller kajakk
  • Bruk trappene på jobb hver gang du skal i en annen etasje

Prøv å gjør noe hver dag og gi deg selv et kryss i kalenderen eller på en post-it-lapp hver gang du gjør en aktivitet.

Når du har flere kryss på rad så har du selvtillit og momentum. Neste steg? Du kan legge inn noen enkle treningsøkter i rutinene dine – kanskje to eller tre ganger i uka i tillegg til den daglige aktiviteten.

Vane nummer 2: Fokuser på grønnsaker og protein

Å forbedre kostholdet vårt kan være veldig enkelt. De fleste spiser for mange karbohydrater og for mye fett. Mange populære matvarer kombinerer disse to og gjør det vanskelig å ikke overspise. Og noen ganger fortjener du virkelig noe ekstra digg. Men for å oppnå ønsket om å gå ned i vekt, så anbefaler vi å bruke noen få enkle, men effektive strategier.

Det første du gjør er å fylle halve tallerkenen med grønnsaker for hvert måltid. Grønnsaker er fylt med vitaminer, næringsstoffer og fiber, og de gir oss ikke store mengder kalorier. De er næringsrike og mettende, og de kan også være deilige!

Den andre delen av planen: fokuser på magert protein. focus on lean protein. Ribbestek, saftige hamburgere og frityrstekte kyllingvinger passer dårlig inn i denne planen. Men ting som kyllingbryst, kalkun, fisk og egg er topp, og det finnes andre muligheter dersom du ikke ønsker å spise kjøtt.

Protein vil hjelpe deg med å gi energi til kroppen og bygge muskler. Og de magre valgene sikrer at du ikke får i deg for mye kalorier fra fett.

Igjen, du kan gi deg selv et kryss hver gang måltidet ditt inneholder grønnsaker og protein. Kroppen din kommer til å elske det du putter i den og du kommer til å føle deg ordentlig bra.

Når du har fått momentum så kan det hende du vil fin-tune planen din og legge til andre sunne vaner i kjøkkenet.

Enkelt og effektivt

Hvis du føler deg overveldet av all praten og vektnedgang, husk at fitness og kosthold ikke trenger å være komplisert. Det første du må gjøre er å bevege deg litt mer og spise litt bedre hver dag. Og etterhvert kan en profesjonell coach hjelpe deg å skreddersy planen slik at du får best mulig resultat.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out