Daniel (37) slet med smerter, så testet han CrossFit: – Livet er bedre nå

Daniel Spurkland Gustum (37) trente fast på treningssenter i mange år. Når han ble pappa for første gang ble treningen satt helt til side. Når sommeren kom i 2021 hadde han ikke trent på to år, og det kjente han på kroppen. 

– Jeg merket at jeg ble sliten av alt jeg gjorde. Jeg fikk hodepine av å sitte på kontoret, og jeg begynte å kjenne smerter i ryggen. Da skjønte jeg at noe måtte gjøres, forteller Daniel. 

Fraværet fra trening ble tungt både psykisk og fysisk. Det var vanskelig å ikke lenger få til alt han ønsket i hverdagen. Som tidligere tennisspiller har han alltid vært glad i trening, og CrossFit har alltid vært noe han har hatt lyst til å teste ut. 

– Når jeg sa til vennene mine at jeg skulle begynne med CrossFit var det noen som advarte meg og sa at jeg måtte være forsiktig. Det var også noen som sa at det var kult at jeg endelig var i gang, så det var veldig blandede meninger. Selv var jeg veldig positiv og klar til å teste det ut.  

Smertene er borte

Daniel forteller at de første månedene med CrossFit var tøffe for kroppen. For han var det en omstilling etter en så lang periode uten trening. Etter hvert ble kroppen hans vant til treningen igjen og det gikk over all forventning. CrossFit har gjort styrketrening gøy igjen. 

Han fikk bedre kontakt med coachene enn hva han trodde, og er veldig imponert over oppfølgingen han har fått selv etter introduksjonsprogrammet. Han er også veldig imponert over miljøet på boksen. 

– Nå gleder jeg meg til å stå opp og dra på trening. Jeg trener oftest tidlig på morgenen og der har vi blitt en god gjeng som man har lyst til å møte. Det er en ekstra motivasjon. 

En investering i framtiden

Resultatene fra treningen har heller ikke latt vente på seg. Nå har ikke Daniel vondt i ryggen eller hodet lenger. Han har fått bedre kondis og har blitt mye sterkere. Han har det mye bedre i dag enn han hadde det sommeren 2021. 

– Dette får jeg igjen for i det lange løp, og jeg vet at det er en investering i fremtiden. Jeg har noen år foran meg hvor jeg ønsker å sitte på huk, løpe i fjellet og dra tunge lass på ski. Det har jeg lyst til å være i form nok til, sier han med et smil. 

Fremover håper han at han kan fortsette med treningen selv om han har et barn til i vente. Han får litt ekstra hjelp hjemmefra hvis motivasjonen ikke er på topp. 

– Kona merker også at det er viktig for meg å dra på trening. Hun pusher meg ofte til å dra fordi hun ser den positive innvirkningen det har på meg. Jeg blir i bedre humør og får mer overskudd resten av dagen, forteller Daniel.  

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out