7 fordeler med å bygge muskler

Hvorfor bør man bygge muskler?

Det korte svaret er at det er bra for helsa.

Husk at vi ikke snakker om store mengder muskler. Noen ganger tenker folk på overdimensjonerte kroppsbyggere når de hører ordet «muskler», men vi snakker om mindre mengder muskler for folk som ønsker å være generelt sunne og aktive.

Det er skrevet mye om «fedmeepidemien», men du hører ikke ofte om «sarkopeni» – et gradvis tap av muskelmasse og styrke.

Denne tilstanden er mer vanlig hos eldre, men mange begynner å miste muskler i 30-årene. I følge Webmd.com kan inaktive mennesker miste mellom tre og fem prosent av muskelmassen sin hvert tiår etter at de fyller 30 år.

Dette virker kanskje ikke så dramatisk, men hvis du mister muskler, vil du miste evnen til å utføre oppgaver, og du vil være mer utsatt for skader. Til slutt kan du kanskje ikke leve selvstendig.

Men det finnes gode nyheter: styrketrening fungerer for folk i alle aldre!

Når du er yngre så kan du bruke styrketreningen til å bygge muskler. Når du er i 30-årene kan du fortsatt legge på deg muskler hvis du trener riktig, og du kan definitivt bremse det uunngåelige muskeltapet når du blir eldre. Folk i 70-årene kan bygge muskler og bli sterkere selvom det ikke vil gå like fort som da de var yngre.

Så hva er fordelene med muskler? Her er syv av dem:

  1. Muskler øker evnen din til å gjennomføre hverdagslige gjøremål – hvis du er sterk, vil du ikke slite med å løfte barna, flytte den eska eller bare stå opp. Og i tillegg til det vil du ha en følelse av selvtillit fordi du vet at du er i fysisk god nok stand til å gjøre mange ting.
  2. Muskler forhindrer skader – det er mye større sjanse for å skade muskler og bein dersom de er svake. Og svake, ubalanserte muskler gjør at leddene dine blir ubeskyttet. Hvis du har en god mengde muskler, vil du unngå en rekke skader.
  3. Muskler bidrar til å bevare en sunn kroppsvekt – mer muskler betyr at du vil du forbrenne flere kalorier når du hviler, noe som gjør det vanskeligere å bli overvektig. Dessuten er folk med sterke muskler generelt mer aktive fordi de liker å bruke dem til å gjøre morsomme aktiviteter, noe som gjør det enda vanskeligere å legge på seg kroppsfett.
  4. Muskler forbedrer kroppsholdningen og forhindrer smerter – når du mister muskler, kan kroppen din begynne å «sige», og det forårsaker alle slags problemer. Tenk på noen som har veldig krumme skuldre og hvilke plager det har med seg. Ved å bygge litt muskler så vil du legge til massevis av «støttestruktur», og kroppen din vil føles bra.
  5. Muskler bidrar til bedre idretssprestasjoner – muskler vil gjøre deg sterkere, raskere og mer eksplosiv. Så dersom du liker å drive med sport, så vil muskler hjelpe deg med å få bedre resultater (og unngå skader).
  6. Muskler har estetiske fordeler – noen bryr seg ikke om dette i det hele tatt. Men andre setter virkelig pris på hvordan de ser ut når de bærer på litt muskler.
  7. Å bygge muskler er fordelaktig for den mentale helsa – studier har antydet at styrketrening kan øke selvtilliten og hjelpe folk med å håndtere depresjon, angst og stress. Styrketrening har ingen negative bivirkninger, og du kan til og med trene sammen med andre for å gjøre det til en morsom og sosial opplevelse.

For å oppsummere, så kan en sunn dose muskler ta deg langt – og vi er eksperter på å bygge det.

Hvis du vil vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å få mer muskler slik at du kan gjøre de tingene du vil, book en gratis konsultasjon her!

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out